Dra dit pepparn växer tillsammans med The Pepper Quest och Surfers!

Dra dit pepparn växer tillsammans med The Pepper Quest och Surfers!

Världens mest sålda krydda finns nästan överallt där det lagas mat, i dom flesta recepten, på dom flesta matborden. Men vad det du egentligen om pepper? Det är detta som vi på The Pepper Quest vill svara på. Peppar är så mycket mer än det gråa, tråkiga pulvret som det numera förknippas med. 

För detta speciella tillfälle har vi valt att göra ett unikt djupdyk ner i en av våra absoluta favoriter, Sichuan Pepparn. Vi är ett av få företag som lyckats etablera en relation med en odlar familj i Sichuan Pepparns absoluta ursprung, Han Yuan dalen, i den lilla byn QingXi, belägen på 3,300 meter i början av den tibetanska platån. I över 300 år har familjen Li förädlat deras plantor och lyckats skapa en produkt som verkligen är utöver det vanliga. Under kvällen kommer vi att lära oss mycket mer om denna magiska krydda som har gett upphov till tusentals recept och matlagningsmetoder och är en av grundpelarna i restaurang Surfers matlagning. 

Förbered er på något utöver det vanliga och ni låt nyfikenheten ta över era sinnen.” 

Efter provningen kommer ni att få njuta av en åtta-rätters meny med Sichuanpeppar som huvudrollsinnehavare. 
Middagen kommer att serveras på kinesiskt vis vilket innebär att ni som deltar kommer att sitta vid ett stort bord ( max tolv) och äta tillsammans. 

I middagen ingår även passande dryck. 
Om ni vill dricka alkoholfritt eller ej kan ni bestämma på plats. 

I slutet av kvällen kommer ni förhoppningsvis lämna oss mätta, glada och Sichuanpepparpirriga. Kanske med nya vänner och med en gäng olika pepparprover på fickan!

Plats: Surfers, södrakyrkogatan 1, Visby
Tid: Lördagen  den 28/4 kl. 17:30-21:30
eller Söndagen den 29/4 kl. 17:30-21:30
Max antal 12 personer 

Pris: 1095 ink. dryckespaket
625 ink. alkoholfritt dryckespaket 
 

Anmälan görs antingen på 

telefon 0498-211800 
 
Varmt välkomna!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *